Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 november 2011

Problemen teisteren jeugd

OEGSTGEEST – Het is in de huidige maatschappij niet gemakkelijk om jong te zijn. Waar de jeugd tot ver in de jaren ’80 samen ongedwongen voetbalde op straat, worden tegenwoordig allerlei programma’s en activiteiten opgezet om de jeugd bezig te houden. Ook komen allerlei organisaties regelmatig bijeen om te spreken over hoe die jongeren toch het beste aangepakt en geholpen kunnen worden.

Zo kwam onlangs de Stuurgroep Integraal Jeugdbeleid Oegstgeest bij elkaar. Niet minder dan vijftien (!) organisaties en instellingen spreken bij zo’n bijeenkomst over alles wat jongeren aangaat. Het gaat dan onder meer om de Politie Hollands Midden, een handvol scholen, de GGD, HALT en de WMO Adviesraad. De bijeenkomsten worden geleid door een vertegenwoordiger van de gemeente. Uit de notulen blijkt, dat de jongeren het er maar moeilijk mee hebben.

Een bloemlezing: ‘De laatste tijd is er sprake van een toename van tienerzwangerschappen in het dorp. Het spijbelgedrag van jongeren vormt een steeds groter risico en komt steeds vaker voor. Digipesten is een thema dat steeds terug komt. In plaats van digipesten wordt geadviseerd het woord ‘digiwereld’ te gebruiken.’ Toch is het niet allemaal kommer en kwel, zo blijkt uit het verslag. ‘We hebben nog steeds leuke jeugd in Oegstgeest’, zo is de conclusie.