Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

21 december 2011

Ambtenaren bouwen voort

LISSE – Dat een aantal grote bouwprojecten niet doorgegaan zijn, wil niet zeggen dat de ambtenaren minder te doen hebben. Integendeel zelfs, zo bleek uit de antwoorden van wethouder Bas Brekelmans (VVD) tijdens de vergadering van de commissie Ruimte en Infrastructuur van donderdag 8 december.

Hij beantwoordde een vraag van fractievoorzitter Marius Nieuwenhuis (SGP/ChristenUnie) die stelde dat de ambtelijke inzet door het wegvallen van de bouwprojecten op een laag pitje staat. Brekelmans: ‘Er wordt voor elk project koortsachtig achter de schermen heel druk gewerkt aan alternatieven, die kleinschaliger zullen zijn en minder geld kosten. We willen de projecten op gang houden en begeleiden. De kosten van de ambtenaren blijven gewoon op het plan drukken. Dat de huidige invulling het niet gaat redden, wil niet zeggen dat we geen CNB of Raadhuispleinplan willen hebben.’