Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 december 2011

Argwaan tegen coalitiepartijen

OEGSTGEEST – Commissielid R. Braun (Transparant Oegstgeest) lijkt niet bijster veel vertrouwen te hebben in de transparantie van de coalitiepartijen. Dat blijkt uit zijn woorden die hij tijdens de vergadering van de commissie Ruimte van donderdag 1 december sprak.

Onderwerp van gesprek was de gemeentegarantie met betrekking tot ARC. Dit discussiestuk wordt niet in de commissie behandeld, maar alleen tijdens de raadsvergadering van donderdag 15 december. Braun liet weten: ‘We weten nog steeds niet wat er in het collegestuk staat. Is er een nieuw contract tussen ARC en ProVast of een nieuw contract tussen ProVast, ARC en de gemeente? Ik heb een nare smaak als we hier op laatste moment over worden geïnformeerd, want ik wil voldoende tijd hebben om dat soort onderwerpen voldoende door te nemen. Ik heb de indruk dat VVD en PrO dit al hebben goedgekeurd. Wanneer krijgen wij als oppositie WEL de stukken?’

Braun werd door de griffier niet bevestigd in zijn argwaan: ‘Ik heb het stuk ook nog niet gezien.’ Commissielid Veenstra (PrO) was niet blij met de opmerkingen van Braun. ‘Hij suggereert dat vooraf een dealtje wordt gesloten, maar ik maak hier ernstig bezwaar tegen.’ De VVD onderschreef deze opmerking.