Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 december 2011

Tekort van 95.000 euro voor Milieudienst

OEGSTGEEST – Een onverwachte tegenvaller van 95.000 euro op de begroting van de Milieudienst West-Holland voor 2012 kreeg veel kritiek van alle politieke partijen. Wethouder De Ridder werd het vuur na aan de schenen gelegd tijdens de vergadering van de commissie Ruimte op donderdag 1 december. Met name het feit dat dit tekort boven komt drijven, terwijl de kadernota nog geen maand eerder was goedgekeurd, zorgde voor veel ontevreden gezichten.

De wethouder gaf aan dit tekort te willen aanvullen met een greep uit de algemene reserves, maar daarvoor kreeg ze de handen niet op elkaar. Commissielid Van Dijk (Leefbaar Oegstgeest) zag andere mogelijkheden om (een deel van) het tekort op te vangen. Bezuinig op de milieuregisseur; daar zien we geen meerwaarde in. Commissielid Klaver (VVD) vond dit een goed voorstel. ‘Voor ons is het onbespreekbaar om de aanvulling van een tekort uit de algemene reserve te halen. Bekijk of u die 95.000 euro niet grotendeels uit uw eigen begroting kunt vinden.’ Commissielid Den Boer (CDA) drong er bij het college op aan om keuzes te maken waar het gaat om het aanvullen van die 95.000 euro. Wat denkt de wethouder zelf te doen om het gat te dichten? Anders moeten we wederom als raad voor het college kiezen, omdat het college dat zelf niet kan.’

De Ridder was snel klaar met de opmerking dat het tekort van haar eigen begroting moest halen: ‘Ik ben de enige wethouder zonder eigen financiën. Ik heb simpelweg geen eigen begroting, dus kan ik er ook niets uithalen.’ Verder stelde de wethouder dat er wat betreft de milieuregisseur sprake was van een misverstand. ‘Het is boekhoudkundig verkeerd gegaan. Vorig jaar is een bezuiniging doorgevoerd op de milieudienst, waar we die milieumedewerker mee betalen. In de huidige begroting is opnieuw bedacht dat die milieuregisseurkorting nog moesten worden doorgevoerd. Maar dat hadden we niet hoeven doen, omdat het vorig jaar al was gedaan.’ De wethouder gaat op zoek naar mogelijkheden om het tekort van 95.000 euro op een andere manier te dekken.