Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 december 2011

Weinig geld voor verkeersveiligheid

OEGSTGEEST – De gemeente investeert 25.000 euro in een verkeersveiliger wegbeheer. Zo komen er attentieborden bij rotondes en rubberen drempels om daar de rijbanen te scheiden. Het actief inzetten van Goa’s (gemeentelijke opsporingsambtenaren, JD) bij snel rijdende auto’s in de omgeving van scholen, lijkt echter een stuk lastiger te zijn. Donderdag 1 december was dit onderwerp van gesprek tijdens de vergadering van de commissie Ruimte.

De gemeente heeft maar 25.000 euro beschikbaar om de wegen verkeersveiliger te maken. Toch hadden de politieke partijen hun eigen wensenlijstjes. Zo vond commissielid Kruidhof (PrO) dat de Goa’s ‘zich beter kunnen richten op het verbeteren van de onveilige situaties, dan van het bekeuren van fietsers op de Lange Voort.’ Commissielid Spaargaren (VVD) vond dat er meer gecontroleerd moet worden op het voorrang geven bij zebrapaden en te hoge snelheden van auto’s bij scholen. ‘Wat dat laatste betreft: gebruik de GOA’s om dat te scannen, op momenten dat de kinderen naar school gaan.’ Zijn collega De Ruijter (Leefbaar Oegstgeest) stelde voor om meer vrij liggende fietspaden te realiseren.

Wethouder Mackay reageerde dat uit onderzoek blijkt dat Oegstgeest ‘gewoon verkeersveilig is. We moeten niet miljoenen uittrekken om het dorp nog verkeersveiliger te maken. De Kempenaerstraat / Geverstraat is geen black spot meer.’ Hij liet weten niet veel geld voor verbeteringen te hebben, maar wilde zo efficiënt mogelijk opereren. Door bijvoorbeeld de rotondedrempels en de attentieborden. De wethouder roemde het initiatief van de scholen in de Haaswijk; zij zorgden ervoor dat de openings- en sluitingstijden niet meer hetzelfde waren. ‘Doordat de ouders van de kinderen hun kroost op verschillende momenten brachten, werd de intensiteit van het verkeer sterk verminderd.’