Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 december 2011

Twijfel over nut iPad

OEGSTGEEST – Een jaar geleden ontvingen alle raads- en commissieleden een gratis iPad. Door het niet meer gebruiken van papieren verslagen zou het vergaderen efficiënter moeten gaan en zou bovendien het milieu worden ontzien. Commissielid Kruidhof (PrO) is een fervent gebruiker van de iPad, maar merkt ook dat de iPad niet ideaal is. Zo is het niet mogelijk om zowel een stuk als de reactie van de fractie op het stuk tegelijkertijd in te kunnen zien. Ook wil een iPad nog wel eens uitvallen.

Tijdens de vergadering van de commissie Ruimte op donderdag 2 december keek Kruidhof om zich heen en constateerde: ‘We zijn al een jaar bezig om de stukken op een iPad te lezen. Ik zie dat mijn collega’s papier gebruiken en de burgemeester moppert er over. Zullen we de invoering van het gebruik van de iPad nu, een jaar erna, evalueren?’ De griffier vond het prima: ‘Als dat inhoudt, dat u ook afstand wilt doen van de iPad, dan kan dat.’ Die opmerking was zeven stappen te snel voor het commissielid: ‘Ik wil niet vooruitlopen op de uitkomst.’