Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 december 2011

‘Halveer de kunstaankopen’

LISSE – Een voorstel van de oppositie om het tempo van de kunstaankopen omlaag te brengen, werd donderdag 24 november afgeschoten in de gemeenteraadsvergadering. De beleidsnota ‘Cultuur maken we samen’ 2012 t/m 2015 werd vervolgens vastgesteld.

Mede namens het CDA diende gemeenteraadslid Bert van Santen (SGP/ChristenUnie) een voorstel in om niet eens per twee jaar een nieuw kunstwerk aan te schaffen. ‘We gaan voor kwalitatief goede kunst, maar willen het tempo halveren.’ De partijen bekritiseerden ook de manier waarop het gemeentebestuur de centen bij elkaar wil krijgen door het opleggen van een kunstbelasting op bouwprojecten. ‘Kunst mag niet leiden tot verhoging van de kosten van allerhande projecten.’ De oppositiepartij PvdA steunde het voorstel, maar VVD, D66 en Nieuw Lisse waren tegen.

Fractievoorzitter Marianne Entrop (VVD): ‘Ga niet rigide zeggen dat je in vier jaar een kunstwerk moet hebben. Op het moment dat geen projecten gerealiseerd worden, wordt de pot voor die projecten ook niet gevuld. Pas als een nieuwe wijk gerealiseerd wordt, heb je die kunst ook daadwerkelijk nodig.