Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 december 2011

Nieuw boek over molenmaker Cornelis van der Zaal

LISSE – Na vier jaar keihard werken, heeft Bert Kölker, in overleg met de Vereniging Oud Lisse (VOL) een nieuw boek geschreven. Het boek is een kroniek over de Lisser timmerman en molenmaker Cornelis van der Zaal (1762 – 1839) en in het verhaal wordt ook de historie van 22 molens beschreven. De auteur presenteerde het boek tijdens de vergadering van de commissie Culturele Zaken op maandag 28 november.

De molens worden per gemeente beschreven en zijn allen onder de handen geweest van Van der Zaal. In het boek van 216 pagina’s staan in totaal 105 afbeeldingen, prenten en foto’s. De foto’s en afbeeldingen die bekend zijn van de molens, staan ook in het boek. Omdat Kölker ook gebruik heeft mogen maken van privé-archieven, zijn er nieuwe weetjes boven water gekomen. Zo blijkt er in Lisse een dertig meter lange kolfbaan te zijn geweest.

Het manuscript is af en momenteel onderhandelt de VOL met verschillende drukkerijen om het in boekvorm uit te brengen. Gedacht wordt aan 500 tot 1.000 exemplaren. Hiervoor is een bedrag nodig dat ligt tussen 10.000 euro en 13.400 euro. De VOL dient een verzoek in bij de commissie om (een deel van) deze kosten te sponsoren. Ook andere instanties worden benaderd voor het geven van een geldelijke bijdrage.