Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

21 december 2011

WOZ wint WOB

LISSE – Het is voortaan mogelijk om gegevens op te vragen over de uurtarieven van ondernemers die werkzaamheden uitvoeren voor de gemeente. Dit blijkt uit een uitspraak van de rechtbank in Den Haag, waarbij WOZ consultants de gemeente Lisse had gedaagd. Dinsdag 6 december werd hierover meer informatie prijs gegeven.

WOZ Consultants wilde het uurtarief weten van de door de gemeente ingehuurde taxateur P. Mulder, werkend voor vastgoedtaxaties Ex Tunc te Eindhoven. WOZ deed hiervoor een beroep op de WOB (Wet Openbaarheid van Bestuur). Het college liet de nota in januari versturen, maar het uurtarief en het aantal uren dat de heer Mulder voor de gemeente werkzaam is geweest voor de taxatie van de panden Julianastraat 66 en 68 waren onleesbaar gemaakt. Een bezwaar hierover werd door het college afgewezen. WOZ ging echter in beroep bij de Rechtbank Den Haag en werd in het gelijk gesteld. De rechtbank oordeelde dat het vrijgeven van deze gegevens niet in strijd is met de WOB. De gemeente gaat niet in hoger beroep.