Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 december 2011

Weiland wordt bollenveld

LISSE – Het komende Keukenhofseizoen kunnen alle toeristen op weg naar deze toeristische attractie ook langs de N208 genieten van de kleurige bollenpracht. De Provincie Zuid-Holland heeft nog altijd geen toestemming heeft gegeven om een aantal bollen te planten op het middengedeelte van de rotonde, maar de gemeente is niet voor 1 gat gevangen. In het weilandgebied nabij de rotondes worden met dank aan sponsors als de firma Lubbe vele tienduizenden bollen geplant. Het startschot werd vrijdag 25 november gegeven door wethouder Ad van Zelst (Nieuw Lisse), die samen met de geeerde gast Watabe uit de partnergemeente Tonami de eerste bollen plantte.

‘We planten hier zo’n 70.000 bollen en doen dat in een uur’, laat Lubbe-vertegenwoordiger Albert van der Lans weten. We hebben een mooie mix van narcissen, tulpen en andere bolbloemen.’ Hij is blij dat de eerste gesponsorde bollen geplaatst worden op het grondgebied naast de rotonde aan de 2e Poellaan. ‘Wij zijn van deze grond onteigend, dus voor ons bedrijf is dit geweide grond. Waarom wij dit sponsoren? We kunnen zo aan onze klanten zien wat het resultaat is als je bloemenmengsels realiseert.’

Van Zelst is blij dat het bedrijf de bollen ter waarde van circa 7.000 euro sponsort. ‘Bloembollen zijn belangrijk voor onze uitstraling in de regio. Wij zijn namelijk het centrum van de bloembollenstreek.’ Hij riep de Provincie Zuid-Holland op om eindelijk actie te ondernemen: ‘Het duurt ontzettend lang om alle rotondes op de N208 met bollen en een aantal ontwerpen van Cortenstaal eenzelfde uitstraling te geven. We willen bijvoorbeeld botsproeven houden, maar de toestemming hiervoor hebben we nog niet gekregen. Het duurt me veel te lang.’ Hij kijkt richting de Engel en verzucht: ‘En het wordt ook hoog tijd dat het bankje bij De Engel weer door de Provincie wordt teruggeplaatst.’ De wethouder nodigde de heer Watabe uit om samen de eerste bollen in de grond te planten. Het was voor de Japanse gast waarschijnlijk de eerste keer dat hij een riek in de handen had, maar hij volbracht zijn taak met verve. Enthousiast geworden stapte Watabe op de bollenverdeler en reed een rondje over het voormalige grasveld en nieuwe bollenveld.