Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

12 januari 2012

Blokwoning in Duinrand

NOORDWIJK – Het gezin Meskers mag geen drie gescheiden recreatiewoningen bouwen in de Duinrand. De Provincie houdt deze plannen tegen. Wethouder Leendert de Lange (VVD/JES) liet tijdens de gemeenteraadsvergadering van woensdag 21 december weten dat de gemeente het uiterste heeft gedaan om het gezin terwille te zijn.

De Lange liet weten op vragen van fractievoorzitter Diane Zandvoort (WNW/Liberaal Noordwijk): Deze familie heeft een nadrukkelijke wens om op het perceel waar een vervallen oude recreatiewoning staat, een drietal woningen te plaatsen. De provincie is van mening dat maar één woning mag worden teruggebouwd. Het college staat een complex toe van 3 x 80 m2. Binnen de regels is dat het maximale wat kon.’

Zandvoort was teleurgesteld in het antwoord, evenals de partijen VVD/JES en het CDA. Ze accepteerden de situatie echter wel. Buiten de vergadering om liet de heer Meskers aan de pers weten dat ze het aanbod van het college accepteren en een woning van één blok gaan maken.