Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 januari 2012

Bouwgevaar voor balans

STREEK – De crisis zorgt voor extra onvoorziene gemeentelijke tegenvallers. De waarde van bouwgrond ligt tegenwoordig stukken lager dan enkele jaren geleden. Daarom moeten ook de eigendomswaarden op de gemeentelijke balansen worden afgewaardeerd. Deze waarschuwing uitte Michel van Putten, grondzakenjurist van het grondbeleid adviesbureau Overwater. Hij hield donderdag 12 januari een presentatie in de Commissie Ruimte van Oegstgeest.

Van Putten gaf aan dat het moment is gekomen voor een omslag in denken: ‘We moeten afstappen van het megalomaan bouwen en inzetten op de menselijke maat. Bouwers en ontwikkelaars moeten veel meer vraaggericht gaan produceren en met name de grote ontwikkelingsmaatschappijen hebben hier nogal wat moeite mee.’ Hij waarschuwde de gemeenten dat ze niet in de val van het overwaarderen moeten vallen. ‘Dan pak je het niet goed aan.’