Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 januari 2012

Extra parkeerplekken in Vrouwenpolder

LISSE – Na jarenlang wachten kunnen de bewoners van de Vrouwenpolder zich nu verheugen op de aanleg van 124 extra parkeerplaatsen. Het college van burgemeester en wethouders nam dinsdag 10 januari het besluit om het aantal plekken te verhogen van 648 naar 772.

Wethouder Ad van Zelst (Nieuw Lisse) liet weten dat het voorlopig ontwerp voor deze nieuwe parkeerplaatsen is vastgesteld. ‘Het was een hele toer, maar het is ons gelukt. Met de extra plekken gaat de bezettingsgraad omlaag naar 88%. We richten het terrein wat slimmer in en hebben concessies gedaan aan de openbare groenruimtes.’ In augustus wordt gestart met de uitvoering, maar voor die tijd vindt nog een informatieavond plaats en dienen de inspraakprocedures te worden afgerond. Zodra het ‘parkeerproject Vrouwenpolder’ is afgerond, wil het college extra parkeerruimte creeren in de Mauritsstraat, Constantijnstraat en Ter Beek. Het tijdstip van uitvoering is echter ook afhankelijk van de beschikbare financiën, zo informeerde Van Zelst.

De extra parkeerplaatsen in de Vrouwenpolder worden over de volgende straten verdeeld: Hannie Schaftlaan en omgeving: 44 extra parkeerplaatsen, Rosa Spierstraat en omgeving: 41 extra plekken, Aagje Dekenstraat en omgeving: 29 extra plaatsen, Anke Servaesstraat en omgeving: 10 extra parkeerplaatsen.