Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

04 januari 2012

Nieuwbouwplannen voor basisscholen

LISSE – Nu de bouwprojecten voor de brede school en de Tweemaster in volle gang zijn, richt het gemeentebestuur zich op de volgende twee scholen die drastisch op de schop gaan. Zo moet er nieuwbouw komen voor de Rembrandtschool en de Don Boscoschool. Wethouder Bas Brekelmans (VVD) gaf dinsdag 20 december tekst en uitleg.

De Rembrandtschool voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd. Het schoolbestuur wil graag een brede school vormen, samen met een kinderopvangorganisatie. Op deze school moeten zo’n 175 – 200 leerlingen komen (acht groepen). De kinderopvanginstantie regelt zowel de voor-, tussen- als naschools opvang. In het tweede kwartaal van 2012 worden de definitieve plannen openbaar gemaakt. Tot die tijd is er een voorbereidingskrediet van 235.000 euro nodig om die plannen op te stellen. Het college is akkoord gegaan met dit voorbereidingskrediet.

De Don Boscoschool is een ouder gebouw. De circa 150 zorgleerlingen moeten in een nieuw gebouw komen, dat aangepast is aan de wensen van de huidige tijd. ‘Het liefst zien we de Don Bosco op de Ruishornlaan gerealiseerd’, zo gooit Brekelmans een steen in een vijver. ‘De Don Boscoschool wordt een expertisecentrum voor speciaal basisonderwijs en werkt hier dan samen met Cardea Jeugdzorg. Ook de SKOL wil zich bekommeren om de voor- en naschoolse zorg van de kinderen die extra begeleiding nodig hebben.