Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 januari 2012

Popkoor Goed Gestemd gaat fris van start

VOORHOUT – Het dorp is een nieuw Popkoor rijker. Met dank aan de Oranjeproms, waar de ervaringen om met elkaar te zingen zo prettig waren, dat het idee ontstond om een nieuw koor op te zetten. Initiatiefneemster is Yvonne Jongeleen; zij heeft er nu al voor gezorgd dat 19 mensen zich hebben aangemeld voor het popkoor Goed Gestemd. ‘Maar meer leden zijn van harte welkom’, zo informeert Jongeleen.

‘Van zingen word je vrolijk; je kunt niet chagrijnig zijn als je zingt!’, laat Jongeleen weten. Samen met enkele anderen heeft ze de stichting Popkoor Goed Gestemd opgericht. Vanaf maart willen zij iedere week oefenen om samen popliedjes te zingen. De soort muziek is heel uitgebreid: van ABBA, Queen en Amy Winehouse naar Nederlandse pop als Doe Maar en Jan de Booij. Maar ook moderne hits als ‘Ik neem je mee’, kunnen tot het repertoire behoren.

Het koor is nog in opbouw en tot nu toe hebben 19 vrouwen zich aangemeld. Mannen zijn echter ook van harte welkom, maar de initiatiefnemers vermoeden dat die nog wat schroom hebben om bij ‘Goed Gestemd’ te komen. Daarom doen de dames een oproep aan alle mannen en vrouwen in Voorhout en omgeving: ‘Als je het leuk vindt om te zingen, kom dan bij Goed Gestemd. Onze leden variëren in leeftijd van 18 tot 50 jaar. Je hoeft niet mooi te kunnen zingen, als je het maar leuk vindt om te doen. Want in een koor klinkt het altijd mooi.’ Een professioneel dirigent zal de komende maanden het popkoor helpen om de zangkwaliteiten te versterken. Jongeleen droomt alvast vooruit: ‘We oefenen om ook af en toe op te treden. Wellicht doen we ooit mee met korenslag!’

Voor meer informatie of om je aan te melden, stuur een email naar: popkoorgoedgestemd@gmail.com.

(op de foto, vlnr: Yvonne Jongeleen, Leontine de Jong en Wendy Geerlings).