Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

15 februari 2012

Gemeente overweegt terugtrekken uit Geestwater

LISSE – De bouwplannen voor het project Geestwater worden aangepast om zo het plan toch nog financieel haalbaar te maken. Dit werd duidelijk, tijdens de informatiebijeenkomst over de grote projecten op donderdag 2 februari. Er komen meer en duurdere woningen. Ook wordt de verkoop van de woningen uitgespreid over meerdere jaren.

Of de gemeente bij het project betrokken blijft, is nog niet zeker, zo liet ambtenaar Leo Mes weten. ‘We hebben dit eerste kwartaal nog nodig voordat we met een uitspraak komen hoe we verder moeten met dit plan. Je zou het plan kunnen laten doorgaan, of een nieuw plan maken. Of we bieden ons 1/3de deel aan een andere marktpartij aan om gezamenlijk met de andere partner door te gaan. We denken dus ook aan om ons terug te trekken. Daarvan zijn de partners in Trithun zich terdege bewust. De gemeente heeft ook andere wensen in het centrum en dat dwingt ons om keuzes te maken.’