Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 februari 2012

Klachten over Rooversbroekdijk

LISSE – De herinrichting van de Rooversbroekdijk stuit op veel weerzin. Bewoners klagen erover dat de aangebrachte veranderingen ‘ronduit gevaarlijk zijn voor zowel fietsers als het overige wegverkeer.’ De fractie van D66-Lisse verzamelt reacties van de omwonenden over de herinrichting en die zijn niet mals.

Zo wordt er onder meer gereageerd: ‘Nu de herinrichting nog niet is afgerond, ontbreekt een goede bebakening. Enkele stoepranden liggen verscholen en kunnen leiden tot onverwachte manoeuvres en waarschijnlijk ook tot schade. Daarnaast is het zeer twijfelachtig of het beoogde doel, afremming van de snelheid, hiermee gerealiseerd wordt, want ik zie regelmatig dat nog even gasgegeven wordt om de versmalling te halen. Ook zijn de versmallingen zo geplaatst dat een rij auto's ontstaat en doorrijden soms niet mogelijk is.’

Fractievoorzitter Cees Verburg (D66) is blij met dit soort opmerkingen die meer inzicht geven in hoe de inwoners de maatregelen ervaren. Hij laat weten zich ook zorgen te maken over de gevaarlijke situaties. Wethouder Ad van Zelst (Nieuw Lisse) heeft donderdag 9 februari toegezegd de situatie van de Rooversbroekdijk te beoordelen. Als blijkt dat de omstandigheden dit vereisen, worden veiligheidsmaatregelen genomen.