Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 maart 2012

Miss Nederland in scootmobiel

LISSE – Tijdens de komende editie van de scootmobieltocht op 17 april rijdt niemand minder dan Miss Nederland mee. Dit nieuws maakte organisator Jaap Walen bekend. Ook zal dit jaar een recordaantal van 150 deelnemers participeren en een deel van de opbrengst gaat naar Kika.

Walen informeert: ‘Voor de mensen is deelname gratis; we krijgen onze inkomsten binnen via sponsoring. Bovendien vragen we aan de senioren om een eigen sponsor te zoeken. Dan maken wij een reclameplaatje voor op hun scootmobiel en dan rijden ze die dag gesponsord rond voor bijvoorbeeld een tientje.’

Dit jaar doen 150 mensen mee: dat zijn er tien meer dan vorig jaar toen het evenement een plaatsje haalde in het Guinness Book of Records. Een nieuwe aanmelding wordt niet gedaan, aldus Walen. ‘We gaan niet ons eigen record verslaan, daarom halen we hen er niet bij. 150 mensen is het maximum. Als ik gewild had, was ik al vijf keer vol geweest. We vertrekken vanaf Munnekewij en dan rijden we naar FC Lisse.’ Na een stop met versnaperingen gaat het door naar Sassenheim en Noordwijk. Bij Leeuwenhorst krijgen de deelnemers een bakje thee, waarna de dag wordt afgesloten in Noordwijkerhout; alle mensen ontvangen dan een medaille en een bosje bloemen. De scootmobielers worden bijgestaan door onder meer 21 verkeersregelaars en 75 fietsers. Maar ook EHBO-ers, fysiotherapeuten en twee auto’s van Welzorg met reparatiemiddelen volgen de stoet.