Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

29 maart 2012

Splitsing Holland Rijnland dreigt

OEGSTGEEST – Er is een bestuurlijke machtsstrijd aan de gang binnen het overlegorgaan Holland Rijnland. Gevochten wordt over de vraag op welke economische groeimotor deze regio zich beter kan richten: de hoek Den Haag/Rotterdam of juist Amsterdam/Schiphol? Tijdens de commissie Regionale Zaken op donderdag 15 maart kwam dit nieuws aan het licht.

Commissielid Jansen (VVD) kaartte deze problematiek aan bij wethouder Van Oortmerssen en commissielid Van Tongeren (PrO) lichtte toe: ‘Oegstgeest is de scharnier tussen de noord- en zuidvleugel. Dat kan lastig zijn, maar ook comfortabel.’ Hun commissiecollega Den Boer (CDA) oordeelde dat kiezen tussen twee regio’s helemaal niet hoeft: ‘We hebben een kansrijke positie; we kunnen onze diensten naar beide vleugels aanbieden.’

Wethouder Van Oortmerssen liet weten dat met name Leiden wil dat Holland Rijnland zich richt op Den Haag en Rotterdam. Maar dat is niet de kant die Oegstgeest uit zou willen. ‘Het richten op Schiphol is minstens zo belangrijk: dat wordt gedeeld door veel gemeenten in Holland Rijnland.’ Ze waarschuwde om alert te blijven: ‘Met name in Leiden worden initiatieven ontwikkeld richting Den Haag en Rotterdam.’ Hierop pleitte Van Tongeren ervoor dat met gelijkgestemde gemeenten actie wordt ondernomen om tegenwicht te bieden aan ‘de dominante factor Leiden’.