Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 april 2012

Inkoopsamenwerking

STREEK – De gemeenten Hillegom, Noordwijkerhout en Lisse gaan samenwerken bij de aanschaf van nieuwe goederen en diensten. De idee hierachter is, dat de inkooporganisatie professioneler wordt en de gemeenten tegelijkertijd geld besparen. In eerste instantie toonde Noordwijk ook interesse in deze samenwerking, maar deze gemeente is toch afgehaakt, zo maakte de Lissese wethouder Ad van Zelst (Nieuw Lisse) dinsdag 20 maart bekend.

Het managementteam van Noordwijk is van mening dat de organisatie van de gemeente Noordwijk nog niet toe is aan de vervolgstap op het gebied van inkoopsamenwerking. De gemeenten Teylingen en Katwijk doen niet mee, ‘omdat uitbreiding met andere partners niet wenselijk werd geacht’, zo laat een ambtelijk stuk weten. Hoe die gezamenlijke inkooporganisatie opgezet wordt, is nog niet geheel duidelijk, informeert gemeentesecretaris Jan Schellevis (Lisse). ‘Er komt een centrale inkoopafdeling of zoiets. Het gaat over alle inkopen boven een bedrag van 50.000 euro. Dan kan het om nieuwe wegen gaan, maar bij wijze van spreken ook om paperclips.’ Hoeveel geld de gemeenten willen besparen, daar laten de bestuurders zich niet over uit, al vertelde Van Zelst wel: ‘Het doel is, dat de kosten meer dan terugverdiend worden.’