Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

05 april 2012

Literaire discussie bij KrantCafeLisse

LISSE – Ruim vijftig mensen genoten van een literaire discussie tussen Huug Tielemans en auteur Philip Snijder (Zondagsgeld en Retour Palermo). Deze activiteit was opgezet door het KrantCafeLisse in samenwerking met de Bibliotheek Bollenstreek en vond plaats in ’t Poelhuys.

Snijder is niet de meest bekende auteur, zo vond Tielemans: ‘Ik had nog nooit van je gehoord’. De auteur legde uit dat hij boeken schrijft met daarin veel ‘autobiografische elementen. Het gaat mij om het verhaal, niet om het gebeurde historisch correct na te vertellen. Ik put uit de ervaringen en beelden uit mijn kindertijd, maar verzin er ook dingen bij. Die vrijheid heb je als fictieschrijver.’ De auteur is dankzij zijn boeken ook met een door hemzelf verzonnen woord in de Van Dalen terecht gekomen: ‘Dempies: dat waren eilandjes van vuilpulp die her en der op het Bikkerseiland verspreid lagen. Als kind klommen we daar vaak op. ‘ Het boek Zondagsgeld gaat over een 11-jarig jongetje, dat een innerlijke strijd voert over wie hij is en waar hij hoort te zijn. In hem groeit een vervreemding van zijn eigen milieu; in feite de enige wereld die hij kent.’ Tielemans liet weten dat hij het boek gelezen had en er erg van had genoten: ‘Je stijl doet me aan Carmiggelt denken.’ Na de pauze vervolgde een geëntameerde discussie tussen de schrijver en zijn publiek, waarna hij menig boek kon verkopen.