Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 april 2012

Beknibbelen op kantoren

LISSE – Door het grote overschot aan leegstaande kantoorgebouwen, moet de regio opnieuw bepalen hoe en waar nieuwe kantoren kunnen komen. De idee is gekomen om bedrijven die zich bezig houden met vergelijkbare activiteiten ook bij elkaar geplaatst worden. Ook worden nieuwe kantoor gebouwen nog uitsluitend op locaties rondom stations gepland. Hierdoor dreigt Lisse buiten de boot te vallen waar het gaat om de komst van nieuwe kantoren.

Toch heeft de gemeente nog een troef achter de hand: het college van burgemeester en wethouders wil het Flower Science gebied inzetten als dé locatie voor bedrijven die zich bezighouden met het ontwikkelen van (de kennis over) bloembollen. Afspraken over de regulering van kantoren zijn hard nodig, zo liet wethouder Bas Brekelmans (VVD) dinsdag 27 maart weten. ‘Momenteel is er sprake van 20% leegstand; dat komt door de perverse prikkels, waarbij het bouwen van nieuwe panden betere rendementen oplevert dan het opknappen van oude panden. Beleggers gaan als sprinkhanen door het landschap en de oude zooi wordt niet opgeknapt.’

Daarom besluit de regio om voortaan alleen kantoorgebouwen bij de stations te bouwen. Alle kantoren die meer dan 1.000 m2 beslaan en zich niet met flower science bezig houden, zullen dus in de toekomst niet meer naar Lisse komen.