Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

31 mei 2012

Fietsparkeren aangepakt

LISSE – De overlast van het fietsparkeren, ook wel het fietskwakken genoemd, moet worden aangepakt. Daarom wil het college van burgemeester en wethouders extra fietsparkeervoorzieningen aanbrengen of de bestaande fietsparkeerplaatsen uitbreiden. Dat maakte wethouder Ad van Zelst dinsdag 15 april bekend.

Een extern bureau gaat voor 20.000 euro onderzoeken waar extra fietsparkeervoorzieningen nodig zijn. De volgende locaties worden hiervoor onderzocht: openbaar vervoervoorzieningen (bijvoorbeeld bushaltes), publiekstrekkende bestemmingen en woongebieden. Van Zelst licht toe: ‘De fietsen moeten bij OV-haltes deugdelijk neergezet worden en dat geldt ook voor de andere gebieden. We kijken ook nadrukkelijk naar de fietsen die in het uitgaansleven gebruikt worden.’

Als het aan het college ligt, en de raad reserveert er genoeg geld voor, dan komen er ook in het uitgaanscentrum extra parkeervoorzieningen voor fietsen. Gaat de gemeente ook intensiever handhaven op het fietskwakken nadat die voorzieningen zijn geplaatst? Burgemeester Lies Spruit antwoordt: ‘Er moet wel gehandhaafd worden, maar we zetten niet een handhaver bij iedere neergekwakte fiets.’ Van Zelst suggereerde: ‘Met kaartjes op de bewuste fietsen kunnen we de eigenaren waarschuwen.’ Mogelijk komen er ook borden in het dorp die aangeven waar fietsen geparkeerd kunnen worden.