Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

02 mei 2012

‘Ik kom zelf met ideeën’

LISSE / STREEK – Het sociaal werk gaat op de schop; in dat verband wordt nadrukkelijk gekeken naar uitvoeringsorganisatie MareGroep NV. Wethouder Adri de Roon (D66) informeerde dinsdag 17 april dat een herstructureringsplan is opgesteld. Razend enthousiast is hij overigens niet over deze rapportage, die door de verschillende gemeentesecretarissen is opgesteld.

De Roon: ‘In de rapportage die gaat over de vraag hoe we de organisatie gaan inrichten naar het uitvoeren van de Wet werken naar vermogen, wordt geen duidelijk voorstel gedaan. Alleen worden hierin vijf scenario’s geschetst.’ Deze scenario’s variëren pakweg van het behouden van de huidige situatie tot een ambtelijke fusie. Maar ook wordt de mogelijkheid beschreven dat iedere gemeente voor zichzelf weer de uitvoering van de Wsw op zich gaat nemen. De wethouder: ‘Ongetwijfeld worden verschillende scenario’s door de acht deelnemende gemeenten verder uitgewerkt. Omdat ik het rapport wat aan de algemene kant vind, kom ik zelf met wat ideeën. Het moet anders dan het nu gaat en we moeten het op een geheel verschillende manier doen. Want als we het op de huidige manier blijven doen, gaan de kosten enorm oplopen, omdat het rijk vanaf 2013 maar liefst 4 miljard euro gaat bezuinigen op de sociale zekerheid.’ Op de vraag of dit plan inhoudt, dat de MareGroep en de ISD met elkaar gaan fuseren, gaf de wethouder aan dat zoiets op dit moment niet aan de orde is.