Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

31 mei 2012

Uitermate vervelend

LISSE – ‘Er ontbreken veel achterliggende stukken bij de onderwerpen voor de gemeenteraadsvergadering van donderdag 31 mei. Ik vind dat uitermate vervelend. Wat is hier de reden van?’ Een lichtelijk geïrriteerde fractievoorzitter Dolf Kistemaker (PvdA) uitte zijn ontevredenheid tijdens de vergadering van het presidium op maandag 13 mei. Hij moest samen met de andere fractievoorzitters bepalen welke onderwerpen tijdens de aankomende commissie- en raadsvergaderingen besproken moeten worden. Maar zonder deugdelijke achtergrondinformatie is dat bijna niet te doen.

Raadsgriffier Ben Blonk reageerde: ‘Stukken werden niet op tijd aangeleverd. Het was dramatisch, maar dit is een uitzondering. Men heeft de planning niet goed aangehouden.’ Gemeentesecretaris Jan Schellevis lichtte van zijn kant toe: ‘We hebben heel erg ons best gedaan om de stukken op tijd aan te leveren. Maar van het college kregen we een aantal wijzigingen door. Ook hebben we gesprekken gehad met de accountant over de jaarrekeningen; die tijd ging ten koste van andere zaken. Maar het blijft bij deze ene uitzondering.’ Na deze woorden besloten de fractievoorzitters dat ze toch in staat waren om de agenda’s voor de aankomende vergaderingen te bepalen.