Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 mei 2012

Wecycle van start


TEYLINGEN – Tegenwoordig weet iedereen wel dat koelkasten, diepvriezers en televisies gerecycled moeten worden. Veel minder bekend is echter dat ook kleinere apparaten zoals koffiemachines, scheerapparaten, elektrisch tuingereedschap en / of spaarlampen zeer geschikt zijn om te recyclen. Om dit punt onder de aandacht te brengen, startte wethouder Leo van der Zon (VVD) dinsdag 1 mei de actie ‘Wecycle’.

Met deze actie moeten de inwoners gestimuleerd worden om hun gebruikte elektrische apparaten en kapotte spaarlampen in te leveren bij de milieustraten in Voorhout en Sassenheim. De eerste honderd inwoners die dit doen, ontvangen een gratis stuntvlieger en een Jekko inzamelbox. Dat is een verzameldoos met aparte compartimenten voor lege batterijen, kapotte spaarlampen en kleine elektrische apparaten.

Katehelijne Kraal is samen met haar dochters Merel (5) en Lotte (2) de eerste die een apparaat inlevert; een oude waterkoker. De wethouder nam het apparaatje met dank in ontvangst en plaatste ‘m in de grote container. ‘Denk er om; deze apparaten moeten hier niet in gegooid worden, maar neergezet. Na ontvangst wordt beoordeeld of deze apparaten of onderdelen ervan hergebruikt kunnen worden. Haal daarom nooit de apparaten uit elkaar, want dan kan niet beoordeeld worden of ze compleet zijn.’ Van der Zon besluit: ‘Gooi nooit weg, maar lever in. Als iedereen dat doet, wordt de afvalberg een stuk lager.’