Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 juni 2012

‘Heereweg wordt industrieterrein’

LISSE – Het plaatsen van garageboxen om die commercieel te verhuren krijgt niet de goedkeuring van de Monumentencommissie. Een plannetje van de bewoner aan Heereweg 22 om op deze manier wat centen bij te verdienen ving donderdag 7 juni bot bij de commissieleden.

Voorzitter Suzanne Herben verwoordde de gevoelens van de commissieleden: ‘Deze meneer wil geld verdienen en daarom wil hij een deel van zijn tuin verkopen. Maar waar hij woont, is een heel mooie wijk en daar horen deze garageboxen niet thuis. De garageboxen komen te dicht bij twee monumenten die daar in de buurt staan en je maakt er zo een industrieterrein van.’ Ook de bouwtekeningen vonden geen genade: ‘Op deze manier komt een heel grote dichtgemetselde wand vlak bij de bollenschuur. Die garageboxen passen niet in dit gebied; ze geven een ongewenste uitstraling.’