Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 juni 2012

Meer geld in verschiet

LISSE – De ondertekening van de intentieverklaring had een onverwacht positief staartje voor Humanitas Rijnland. Deze organisatie wordt actief ondersteund door de voorzitter van de ISD in het aanvragen van subsidies bij de Bollenstreekgemeenten.

Humanitas begon pas vorig jaar met het aanbieden van haar activiteiten in de Bollenstreek. Tot nu toe is deze organisatie alleen actief in Noordwijkerhout; vrijwilligers helpen Noordwijkerhouters onder meer bij het op orde krijgen van de thuisadministratie. Mesa Jajan, bestuurslid van Humanitas, liet weten dat haar organisatie graag de activiteiten wilde uitbreiden naar de andere Bollendorpen. ‘Noordwijkerhout betaalt voor de uitvoering van onze diensten; dus concentreren we ons op de Noordwijkerhouters. De gemeenten Lisse, Noordwijk, Hillegom en Teylingen hebben nog niet ingestemd met het geven van subsidie aan Humanitas.’

Hierop vroeg de journalist aan Adri de Roon, voorzitter van de ISD Bollenstreek, maar ook wethouder voor de gemeente Lisse, of hij zich actief wilde inzetten voor meer subsidie aan Humanitas. De Roon stelde: ‘Als Humanitas in deze regio opereert, mag er zeker iets tegenover staan als subsidie. Als Noordwijkerhout het subsidieert, wil Lisse niet achterblijven. We gaan zeker naar de subsidieaanvraag van Humanitas kijken.’ Ook stelt hij de subsidievraag van Humanitas volgende week aan de orde tijdens de vergadering van het Dagelijks Bestuur van de ISD.