Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 juni 2012

Geld voor vrienden

OEGSTGEEST – Het regionaal groenbeleid moet niet uitbesteed worden aan Holland Rijnland. De politieke partijen vonden het tijdens de vergadering van de commissie Regiozaken maar niets dat deze instantie zich gaat bemoeien met het groen. En dat de gemeente hier geld voor moet neerleggen.

Commissielid Kroon (VVD) stelde: ‘Is het bewaken van het weinige groen in onze gemeente een taak voor Holland Rijnland? De financiële bomen groeien niet meer in de hemel.’ Haar politieke collega De Ruijter (LO) was het hier mee eens: ‘Er mogen geen nieuwe bijdragen komen richting regionale fondsen.’ En ook commissielid Hessing (PrO) oordeelde dat de gemeente niet moest meewerken aan het ‘sluipenderwijs uitbreiden van taken door Holland Rijnland’.

Wethouder Van Oortmerssen deed haar best om de politieke partijen te overtuigen van het tegendeel: ‘Door de samenvoeging van Holland Rijnland met het Rijnstreekberaad zijn er heel wat belangen bijgekomen. Men wil aandacht vragen voor het Groene Hart richting Utrecht; hiervoor wil men dingen samen doen. Door het steunen van dit regionaal groenbeleid bieden we een zekere mate van solidariteit richting onze vrienden van het oude Rijnstreekberaad.’

Kroon toonde zich gevoelig voor dit argument: ‘We willen ons solidair tonen met onze vrienden.’ Overigens hebben deze ‘vrienden’ nog altijd geen voorstel gedaan om financiële steun te bieden bij het realiseren van de Rijnlandroute of het verbeteren van het hoogwaardig openbaar vervoer in Holland Rijnland.