Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

29 augustus 2012

Overeenkomst FC Lisse met gemeente



LISSE – Met het ondertekenen van een overeenkomst tussen de gemeente en FC Lisse kijken beide partijen weer vrolijk naar de toekomst. Met het convenant moet een streep worden gezet onder de afgelopen jaren die bol stonden van de financiële perikelen. Wethouder Bas Brekelmans (VVD) en vice-voorzitter Benno Kooy drukten elkaar stevig de hand op dinsdag 14 augustus.

Kooy liet weten dat er in totaal drie contracten zijn getekend. De schuld van FC Lisse bij de Rabobank is afgelost, inclusief de vergoedingsrente van 70.000 euro, en vervangen voor een renteloze lening die in twaalf jaar aan de gemeente moet worden terug betaald. Kooy: ‘Maar mocht FC Lisse genoeg vet op de botten krijgen, dan gaan we de laatste twee jaar versneld aflossen.’ Ook koopt de gemeente de velden en kleedkamers voor 545.000 euro en de sporthal wordt over vier jaar van de FC overgenomen.

De contracten met de bierbrouwer Heineken probeert FC Lisse ook af te bouwen. Nog altijd is er sprake van een vergoedingsrente, maar de voetbalclub hoopt dat hierover goede afspraken gemaakt kunnen worden met de brouwer. Immers, inmiddels lopen alweer de onderhandelingen over een contractverlenging.

Heeft de club hiermee een moeilijke periode afgesloten? Zeker, het was een emotionele periode waarin we het heel zwaar zouden hebben gehad als de gemeente ons niet zou hebben geholpen. Maar nu is er weer perspectief. We willen graag de periode van alle malheur afsluiten en niet terugkijken naar verleden. We willen onze energie steken in de toekomst en het opbouwen van iets. We gaan samen met de gemeente de toekomst in.’