Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

26 september 2012

Ambities De Lange reiken tot Den Haag

NOORDWIJK – Wethouder Leendert de Lange (VVD/JES) lijkt voor de lokale politiek verloren te gaan. Toen bekend werd dat De Lange op de 53ste plek van de kandidatenlijst van de nationale VVD kwam te staan, werd dit hier en daar met een besmuikte lach afgedaan: ‘Fijn voor hem, maar dat is een onverkiesbare plek’, zo werd gesteld.
Maar met de 41 gewonnen zetels in de Tweede Kamer is de kans groot dat de VVD weer in de regering komt. Bij het benoemen van ministers en staatssecretarissen stromen namelijk VVD-ers uit de Tweede Kamer door naar deze lucratieve posities. Vervolgens worden hun plaatsen weer ingenomen door de kandidaten vanaf positie 42 en verder. En met deze of gene Kamerlid die benoemd wordt tot burgemeester of een andere eervolle positie kan het zomaar zijn dat De Lange binnen de kortste keren naar Den Haag vertrekt.
Op de vraag of hij in dat geval wethouder blijft, stelt De Lange onomwonden: ‘Nee. Een wethouderschap kan namelijk absoluut niet gecombineerd worden met het werk in de Tweede Kamer. Ik zal dan ook vol voor het Tweede Kamerlidmaatschap gaan en mij terugtrekken als wethouder.’ Voorlopig is het nog niet zover, maar VVD-ers met wethouderambities houden ongetwijfeld de ontwikkelingen scherp in de gaten.