Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

26 september 2012

Onzekerheid over onkosten

NOORDWIJK – De gemeente heeft nog geen idee hoe hoog de kosten zijn voor het uitvoeren van de Jeugdzorgwerkzaamheden. Deze mededeling deed wethouder Gerben van Duin tijdens de vergadering van de commissie Regiozaken op donderdag 13 september.

Commissielid Menko Wiersema (Progressieve Combinatie) maakte zich zorgen over de financiële risico’s die de komende jaren op de gemeente af gaan komen. Hij doelde daarmee op de door de rijksoverheid door te voeren ‘decentralisaties’. Dat houdt in, dat de rijksoverheid taken als Jeugdzorg overdraagt aan de gemeenten. Van Duin: ‘Het is onbekend om hoeveel geld het gaat. We weten absoluut niet wat er wel of niet zal worden gesubsidieerd en we moeten eerst kijken hoe de decentralisatie gaat verlopen. Jeugdzorg vraagt om een grotere schaal, maar het is nog niet duidelijk welke instantie dit op zich gaat nemen. Maar het gaat geld kosten. Ik heb geen idee wat de financiële consequenties zijn voor het decentraliseren van Jeugdzorg.’