Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

29 oktober 2012

Strijd voor PDV

LISSE - De gemeente is in actie gekomen tegen een plan van de provincie om de geplande PDV-locatie (perifere detailhandel) te schrappen. Ook in de noordelijke Bollenstreek zou zo’n locatie gezocht moeten worden. En wel op het bedrijventerrein Meer en Duin, in combinatie met het bedrijventerrein Hillegom-Zuid.

In feite is in dat gebied al perifere detailhandel aanwezig, in de vorm van enkele autodealers. De plannen van Hillegom, Lisse en Noordwijkerhout worden gesteund door Holland Rijnland, maar nu dreigt de provincie Zuid-Holland er een stokje voor te steken. Dit bestuurlijk orgaan wil de ‘PDV-zoeklocatie’ geschrapt zien.

De colleges hebben een officieel bezwaar ingediend bij de provincie en willen de eerder bereikte overeenstemming officieel maken. ‘Na de besluitvorming wordt dit gecommuniceerd met Holland Rijnland en de gemeenteraad’. Vanwege de economische omstandigheden, gaan de gemeenten nu niet inzetten op ontwikkeling van de locatie, maar wordt het gebied aangeprezen als ‘uitvalsbasis’ voor bedrijven met perifere detailhandel.