Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

10 oktober 2012

Vonken bij jongerendebat


VOORHOUT – Dertig jongeren gingen maandag 1 oktober een verbaal gevecht met elkaar aan. Zij deden dit in het kader van de Week van de Opvoeding (1 – 7 oktober). Met dit allereerste Lifestyle Debat discussieerden de tieners over alcohol, drugsgebruik, seks en andere zaken die het leven zo interessant maken.

Het jongerendebat is opgezet door de GGD, Factor W en het Centrum voor Jeugd en Gezin. Al een half uur voor de start van het debat in @Hok hadden de jongeren uit Voorhout, Noordwijkerhout en Katwijk zich verzameld om zich – al dan niet mentaal – voor te bereiden. Demy (14) en Romy (15) hebben er zin in. ‘We zijn vriendinnen van elkaar, dus is het gezellig mee te doen’, laat Romy weten. Demy heeft wellicht hogere ambities als ze zegt: ‘Het is leuk om te zien hoe andere kinderen over bepaalde dingen nadenken. Samen met mijn moeder heb ik de acht stellingen doorgenomen.’ En wat is haar standpunt over zaken als alcohol, roken en seks? ‘Je moet met alle drie wachten tot je ouder wordt en het altijd veilig doen.’

Uiteindelijk haalden de meisjes alle prijzen binnen; de drie winnaars waren Noëmi, Demy en Nadine. Zij konden het beste hun mening verwoorden, luisterden goed naar wat de anderen te zeggen hadden en sprongen goed in op die reacties. De avond verliep succesvol, dus CJG-coördinator Gerda de Groot liet weten dat zij de intentie heeft om een vergelijkbaar jongerendebat ook in Lisse te organiseren.