Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 oktober 2012

Zwembad verleden tijd

OEGSTGEEST – Het zwembad Poelgeest gaat dicht in 2016. Het college van burgemeester en wethouders wil geen geld reserveren voor het bouwen en onderhouden van een nieuw zwembad en stelt in de programmabegroting 2013 – 2016 voor om het huidige zwembad na 2015 te sluiten.

Al jaren wordt heftig gediscussieerd of het zwembad open gehouden moet worden. Het college is echter van mening dat het huidige zwembad op 1 januari 2016 gesloten moet worden. Zwemliefhebbers moeten dan voor hun waterplezier uitwijken naar Leiden, Sassenheim of Noordwijk. Wel heeft het college een doekje van 100.000 euro per jaar voor het bloeden. ‘Een alternatief voor het huidige zwembad kan zijn een zwembadvoorziening die ten behoeve van de regio wordt gerealiseerd. Mogelijk op de plaats van het huidige zwembad in Oegstgeest, mogelijk op een andere locatie in de regio, waarvan Oegstgeestenaren gebruik kunnen maken.’

Desgevraagd heeft wethouder Leon van Ast (Noordwijk) al laten weten dat hij niets in dit plan ziet. In Noordwijk wordt over een aantal jaar namelijk al een fonkelnieuw zwembad gerealiseerd. Op de vraag of de gemeente Oegstgeest bij kan dragen in de bouwkosten, zodat watersportverenigingen van dat zwembad gebruik kunnen maken, reageerde Van Ast negatief. Het zwembad zou hier niet voldoende capaciteit voor hebben.

Het college van Oegstgeest blijft echter optimistisch en denkt aan andere alternatieven. ‘We houden die 100.000 euro per jaar ook beschikbaar voor een eventuele overname van het huidige bad door particulieren of een andere commerciële partij.’ De burgemeester en wethouders willen daarom overleggen met de Vrienden van het Zwembad Poelgeest en hoopt in het eerste kwartaal van 2013 met positief nieuws te kunnen komen.