Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 november 2012

Leendert de Lange top-Bollenstreker

STREEK - Wethouder Leendert de Lange staat als hoogste genoteerd op de Rijnstreek Business ranglijst van meest invloedrijke politici en ondernemers. Daar staat dit jaar een vrouw op één: gedeputeerde Ingrid de Bondt, vanwege haar activiteiten voor de komst van de Rijnlandroute.

Grootste succes voor wethouder Leendert de Lange van Noordwijk is dat het kabinet niet bezuinigt op de budgetten voor ruimtevaart. Een knap stukje lobbywerk. Slim werd gebruikgemaakt van de populariteit van astronaut André Kuipers, die heel Nederland voor zich innam. ESTEC blijft zo behouden voor Nederland, en dat zal een push geven aan de lokale economie van Noordwijk en omgeving, wat in ESTEC een belangrijke werkgever en aanjager voor toeleveranciers heeft. Voor Leendert de Lange was er ook persoonlijk succes: hij stond op de landelijke verkiezingslijst voor de parlementsverkiezingen van zijn partij, de VVD. Weliswaar op een onverkiesbare plaats, op plek 53, maar toch…

Andere Bollenstrekers die de top-10 haalden zijn: Jos Wienen, burgemeester Katwijk, vice-voorzitter Holland-Rijnland met portefeuille Ruimtelijke Ordening, lid bestuur Greenport Nederland (6) en Victor Salman, voorzitter Vereniging Bedrijfsleven Duin- en Bollenstreek, vice-voorzitter van platform Bedrijfsleven Rijnland en van Bedrijfsleven Greenport Duin- en Bollenstreek, eigenaar adviesbureau (9). Hoogste Lisser is Harry Mens, bekendste makelaar van de regio en tv-presentator (11), die daarmee twee plaatsen hoger staat dan zijn dorpsgenoot wethouder Bas Brekelmans.