Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 januari 2013

Belastingopbrengsten voor armen

OEGSTGEEST – De politieke partijen Leefbaar Oegstgeest (LO), Progressief Oegstgeest (PrO) en Transparant Oegstgeest (TO) hebben de handen ineen geslagen voor de minima. Vanwege de almaar toenemende kosten van levensonderhoud vinden deze partijen dat de allerarmsten een financieel steuntje in de rug moeten krijgen. Hiervoor dienden de drie partijen een motie in tijdens de laatste gemeenteraadsvergadering van 2012.

De politici stelden onder meer: ‘Het wordt voor mensen met een minimuminkomen steeds moeilijker om de meest noodzakelijke voorzieningen zoals de kosten van verwarming te betalen. De kosten voor verwarming van de woning zijn de laatste jaren sterk gestegen en de verhoging van de gasprijs met 16 tot 17% per 1 juli 2012 kan voor huishoudens leiden tot extra kosten van 100 euro.’ De partijen vroegen aan het college om geld voor de huishoudens met een inkomen tot 110% van het wettelijk sociaal minimum. ‘Verstrek hen een eenmalige wintertoelage zo vroeg mogelijk in het eerste kwartaal van 2013 en dek deze uitgave uit de verdere verhoging van de precariobelasting voor leidingen.’