Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 januari 2013

Overzicht achtergrond van de nieuwe wethouders

OEGSTGEEST – Wie zijn toch die nieuwe wethouders die de toekomst van Oegstgeest gaan bepalen? Een blik op hun curriculum Vitae biedt een verhelderend overzicht.

Wethouder Maatschappij Jos Roeffen (LO) is geboren en getogen in Den Haag en woont sinds 1984 in Oegstgeest. Hij is getrouwd met Marijke Meijer en heeft geen kinderen. Sinds 2009 is hij zelfstandig adviseur en interim-manager. Hij begon zijn carrière als leraar lichamelijke oefening in Den Haag. De voorzitter van Leefbaar Oegstgeest heeft Roeffen eind 2011 benaderd om hem van advies te dienen in een aantal bestuurlijke en politieke zaken. Vervolgens is hij adviseur van het bestuur en de fractie van LO geworden. Zo schreef hij mee aan de Voorbegroting van LO en TO. Jos Roeffen is sinds 2012 lid van Leefbaar Oegstgeest. Eerder was hij politiek actief als voorzitter van de Partij van de Arbeid en als raadslid voor Progressief Oegstgeest. Ook was hij voorzitter van het Jongeren Adviescentrum in Leiden en van Fit!vak, de brancheorganisatie voor de erkende sport- en fitnesscentra in Nederland.

Johanna Haanstra (PrO), wethouder Financiën en economie, is op dit moment op veel vlakken actief. Ze is penningmeester van de stichting Eta Baithute, voorzitter van de raad van toezicht Stichting Jeugdinterventies en lid van meerdere raden van toezicht, adviesraden en commissies. Tussen 2009 en 2011 was ze zelfs lid van het bestuur van de PvdA. Over haar wethouderschap in Almere tussen 2002 en 2010 vertelt ze: ‘Ik ben verantwoordelijk geweest voor het tot stand brengen van jeugdbeleid en WMO beleid, het verbinden van verschillende beleidsterreinen, programma’s en projecten, het op één lijn brengen van verschillende organisaties, stimuleren van samenwerking en de lobby naar de ministeries. Almere is één van de koplopergemeenten op beide beleidsterreinen geworden. Tevens (heb ik) gewerkt aan een heldere budgetsystematiek en transparante bedrijfsvoering. In deze periode is het convenant met het kabinet tot stand gekomen over de verdere groei van Almere. De planvorming is collegebreed tot stand is gekomen waarbij de sociale agenda onder mijn verantwoordelijkheid is opgesteld.’

Een bekend gezicht is de wethouder Ruimte: Wendelien Tönjann (VVD), die eind vorig jaar moest aftreden. Zij begon haar politieke carrière in 2003 als steunfractielid van de VVD Oegstgeest en promoveerde het jaar daarop tot gemeenteraadslid. Haar politieke hoogtepunt tot nog toe was haar aanstelling in 2010 als wethouder. Ze heeft ook een eenmanszaak (W.E.T. Training & Advies) en is freelance trainer en (juridisch) adviseur. Ze houdt van hockey, tennis en muziek is lid van het Reünistenfonds Minerva en de Rotary.