Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

07 januari 2013

Cees Ruigrok politicus van het jaar


LISSE – De beste politicus van het afgelopen jaar was Cees Ruigrok (Nieuw Lisse). Hij ontving maandag 7 januari uit handen van de jury de Ine Elzingaprijs. Ruigrok werd geprezen om zijn leidinggevende kwaliteiten aan zijn fractie, maar ook onderscheidde hij zich in discussies door zijn goede voorbereidingen, zodat hij zijn politieke opponenten met feiten om de oren kon slaan.

Politici zijn onderwerp van veel spot en kritiek. En dat is niet altijd even terecht; de politici stellen vele honderden uren van hun vrije tijd ter beschikking voor ‘de goede zaak’. Die vrije tijd is in feite de tijd die ze niet met man, vrouw en kinderen kunnen doorbrengen. Dat wordt door velen nogal eens vergeten. De plaatselijke politici worden daarom eenmaal per jaar in het zonnetje gezet door de kritische journalisten. De jury bestaat uit Irene Weterman, communicatiemedewerker, Ed Olivier, redacteur, Arie in ’t Veld, journalist voor Buijze Pers en Joep Derksen, zelfstandig journalist voor onder meer het Witte Weekblad.

2012 was een interessant politiek jaar, waarin het de besluitvorming rond het fietsverbod in de Kanaalstraat het absolute hoogtepunt vormde. Overigens best opmerkelijk dat dit het meest beladen item was, in een jaar waarin de coalitie alles op alles zet om grote beslissingen te nemen en resultaten te realiseren voordat de nieuwe gemeenteraadsverkiezingen aanbreken.

Er waren meerdere kandidaten. De man die altijd in de top 5 staat van beste politici is fractievoorzitter Cees Verburg (D66). Zijn historische kennis is ongeëvenaard, net zoals zijn debattalent. Zodra Verburg de fameuze woorden uitspreekt: ‘Ik laat me graag door u overtuigen’, dan weet de toehoorder al dat het een gelopen koers is. Cees Ruigrok heeft geen gemakkelijk jaar gehad. Hij moest leiding geven aan een fractie, waarvan de leden allemaal hun eigen inzichten en ambities hebben. Als fractievoorzitter van een lokale partij kwam Ruigrok bij de discussies over de gemeentelijke fusie veel verder dan ‘We zijn tegen omdat het niet fijn is.’ Hij kwam met onderzoeksresultaten op de proppen, waaruit blijkt dat de eerste zeven jaar na een fusie zo’n samensmelting financieel niet rendabel is. Bovendien opereren kleinere gemeenten dankzij samenwerking vaak veel beter dan grotere gemeenten.

VVD fractievoorzitter Marianne Entrop klaagde tijdens de raadsvergadering van oktober dat ze zo vaak aan het woord was: ‘Het lijkt hier wel een one woman show’ zo sprak ze. De jury tipte: ‘Laat uw fractiegenoten dan ook eens vaker het woord voeren’. Ook wethouder Adri de Roon (D66) was kandidaat: Hij heeft in bezuinigingstijden niet de meest gemakkelijke portefeuilles, maar presteert het om een groot deel van zijn budget in stand te houden. Hij mag zichzelf nog geen onderkoning noemen. Dat zou Bas Brekelmans niet toestaan, maar is aardig op weg.

Ook een compliment voor PvdA fractievoorzitter Dolf Kistemaker. Een terechte voormalig winnaar, gezien zijn soms visionaire beschouwingen. De beste anti-
politicus is zonder twijfel Andre Bostelaar (CDA). Hij vecht voor iedere centimeter en spreekt vaak zijn persoonlijke gevoelens uit. Dat wordt niet door iedere collega evenzeer gewaardeerd. De jury geniet wel van zijn uitspraken, zoals: ‘Dit is een supersupersuperslecht voorstel’ en ‘Ik ben zo ontspannen als de pest’.

Onder luid applaus nam Cees Ruigrok vervolgens zijn prijs in ontvangst. Hij mag zich twee jaar lang ‘beste politicus van Lisse’ noemen, omdat deze prijs nooit word uitgereikt in het jaar voorafgaand aan de gemeenteraadsverkiezingen. 

5 Comments:

At 2:13 p.m., Anonymous Anoniem said...

Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

 
At 2:38 p.m., Anonymous Anoniem said...

No matter if some οne searcheѕ fοr his essential thing, so
he/ѕhe neеԁѕ to be avаilablе that in ԁetail, thегеfoгe that thing is maintained
οѵer heгe.
Feel free to visit my blog post buy followers on instagram

 
At 5:31 p.m., Anonymous Anoniem said...

Right now it seems liκe Еxpression Εnginе iѕ the preferrеd blogging
platform out there rіght noω. (fгοm what I've read) Is that what you are using on your blog?
my site > can you buy followers on instagram

 
At 10:59 a.m., Anonymous Anoniem said...

With hаvin ѕο much сontent
ԁo you eνеr run іnto аny іssues оf ρlagoгіѕm οг copуright violatіon?
Μу site hаѕ а lot οf
cοmρletely uniquе сontent I've either written myself or outsourced but it appears a lot of it is popping it up all over the internet without my agreement. Do you know any solutions to help protect against content from being ripped off? I'ԁ really аppreciate it.


my ωeblog; twitter as marketing tool
Also see my page :: free twitter advertising

 
At 12:54 a.m., Anonymous Anoniem said...

i ωіll nоt reap benefits a gгеat deal from
thiѕ but my father аnd motheг ωill, so thanκs a
lot
Lmaо never would have thought οf that, very good!
xxx

Ηаve a look at mу webpage :: girls fashion

 

Een reactie posten

<< Home