Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 januari 2013

Luxe declaraties

NOORDWIJK – Fractievoorzitter Dennis Salman (Lijst Salman Noordwijk) wil het naadje van de kous weten van het declaratiegedrag van het college van burgemeester en wethouders. Hij eist volledig inzicht in de gedeclareerde bedragen en heeft hierover schriftelijke vragen ingediend.

Uit de antwoorden blijkt, dat burgemeester Lokker iedere maand 7.457,79 euro bruto ontvangt. Daarnaast mag hij iedere maand 719,23 euro aan onkosten declareren. Ook krijgt hij geld voor het woon-werkverkeer en de dienstreizen. Niet 0,19 euro per kilometer, zoals de argeloze belastingbetaler gewend is, maar bijna het dubbele: 0,37 euro. Van dit bedrag is meer dan de helft (0,19 euro) belastingvrij.

Als de burgemeester en wethouders zouden willen, mogen zij ook gebruik maken van andere regelingen, zoals taxiritten, verhuiskosten, vergoeding voor tijdelijke woonruimte en maaltijden op de werkplek (circa 15 euro per maaltijd per persoon per werkdag). Om deze informatie te verstrekken, moest de ambtelijke organisatie acht uur werken, zo laat burgemeester Jan Pieter Lokker in zijn antwoord weten. ‘Exclusief overhead komt dat neer op 300 euro’. Salman heeft dit bedrag eigenhandig en als protestgebaar overgemaakt naar de gemeente.