Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 januari 2013

‘Samenwerking belangrijker dan belang van onze inwoners’

LISSE – Felle kritiek van Nieuw Lisse op de keuze van het college om omroep Nens te kiezen als Bollenstreekomroep. In een stemverklaring beschuldigde fractievoorzitter Cees Ruigrok het college van burgemeester en wethouders ervan dat zij onvoldoende rekening houden met de inwoners. In eerste instantie had het college namelijk gekozen voor Holland Centraal als Bollenstreekomroep, maar later werd dit besluit herroepen en kreeg Nens alsnog de voorkeur.

Ruigrok liet weten: ‘Holland Centraal voldoet aan de wettelijke eisen, heeft een goede relatie opgebouwd en ze hebben zich het afgelopen jaar goed laten zien. Ook kunnen ze hun taken uitvoeren binnen de wettelijke bekostiging. Groot was onze verbazing dat het college enkele dagen na hun besluit met een voorstel kwam om te kiezen voor Nens. Bovendien moet ook (extra, JD) geld betaald gaan worden met een pluspakket bij Nens. Het college maakte alsnog de keuze voor Nens omdat de buurgemeenten ook voor Nens hebben gekozen. Samenwerking met andere gemeenten is voor dit college belangrijker dan het belang van onze inwoners.’