Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 januari 2013

‘Stel De Waterkanten uit’

LISSE – Het lukt inspreker Cees Horsman iedere keer weer om de vinger op de zere plek te leggen. Ook tijdens de gemeenteraadsvergadering van donderdag 20 december zette de inwoner de politici aan tot nadenken. Ditmaal ging het over de vervuilde grond van het project De Waterkanten.

Horsman stelde: ‘Het college schuift de kosten voor het saneren van de grond De Waterkanten door naar de toekomst. De gemeente zal opdraaien voor de kosten van de sanering. Er moet namelijk nader onderhandeld worden tussen de gemeente en de projectontwikkelaar als de saneringskosten hoger zijn dan 100.000 euro.’

Hij vervolgde: ‘Er zijn risico’s van sloop van de opstallen: die sloopkosten zijn voor risico van de ontwikkelaar: de prijs van dit sloopwerk is vastgesteld op 2,6 miljoen euor. Is wel rekening gehouden met de aanwezigheid van asbest? Voor wie zijn de risico’s van de extra kosten van de sanering als wel asbest wordt aangetroffen? Stop met de bestemmingsplanprocedure en onderzoek eerst de risico’s, zoals de sloop van de gebouwen.’ De politici stelden hierop geen vragen.