Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 januari 2013

Raad eist versoepeling parkeerregime

NOORDWIJK – De gemeenteraad heeft donderdag 20 december een financieel gat van 375.000 euro geschoten in de collegeplannen voor het invoeren van een nieuw system voor het betaald parkeren en de parkeervergunningen. Met het aannemen van enkele amendementen is het de taak van wethouder Martijn Vroom (CDA) en zijn collega’s om de toekomstige verwachte inkomsten die nu verloren gaan, op andere terreinen weer te compenseren.

Zo blijft op de Koningin Astrid Boulevard het vrij parkeren in de winterperiode bestaan. Op het Wantveld moet voortaan wel in de winter betaald worden voor het parkeren; anders zou de gemeente namelijk zo’n anderhalve ton aan inkomsten missen.

Enkele gebieden gaan van het duurdere betaaldparkerengebied over naar een goedkoper bedrag per uur. Dat zijn: het gedeelte van de ‘Abraham van Royen’ straat, gelegen tussen de Grent tot aan de Maarten Kruytstraat, het Pickeplein en het gedeelte van de ‘Nieuwe Zeeweg’ gelegen tussen de Maria ter Zee kerk en de Hoofdstraat. Ook het tarief voor de Bosweg, die wethouder Vroom had toegevoegd aan de ‘blauwe zone’ (drie euro per uur, JD), moet naar beneden bijgesteld worden.

Drie andere voorstellen kregen geen meerderheid in de raad. Het ging hier om de eis om het tarief op de Koningin Wilhelminaboulevard vast te stellen op twee euro per uur en het betaald parkeren in het blauwe gebied te laten gelden tussen 09:00 uur en 21:00 uur. Wethouder Martijn Vroom (CDA) liet weten met name blij te zijn met de afwijzing van dit voorstel.  Ook een motie om een gratis parkeerkaart in te stellen voor Noordwijkse inwoners van buiten het gereguleerde gebied, haalde het niet.