Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

20 februari 2013

Digros trekt zich terug uit Raadhuispleinproject

LISSE – De economische crisis zorgt ook voor een kink in de kabel voor het Raadhuispleinproject. Vorig jaar werd bekend dat de Digros supermarkt zou verhuizen naar het nieuw te bouwen complex op het Raadhuisplein. Hiermee zou een groot deel van de kosten gedekt kunnen worden. Het mag toch niet zo zijn; de eigenaar van de Digros, D-winkels, heeft verteld dat er geen verhuisplannen meer zijn.

In september 2011 ondertekenden wethouder Bas Brekelmans (VVD), Dirk-Jan van den Broek (directeur D-Winkels) samen met vertegenwoordigers van de Hervormde Kerk en Horsman & Co. nog een intentieverklaring. Dat blijkt nu een overbodige handeling te zijn geweest. De plannen waren om een nieuwe Digros supermarkt te realiseren van 1.600 m2. Op de huidige locatie van de Digros zou een nieuw appartementengebouw komen, in de stijl van ‘de Witte Zwaan’. Brekelmans liet na de ondertekening weten dat hij alle vertrouwen had in de samenwerking: ‘Over een half jaar trekken we hopelijk een mooie fles open.’

Maar nu ligt de situatie compleet anders. Achterhaald zijn de plannen voor een nieuwe supermarkt, de nieuwbouw van de Voorhof en de bouw van zestig appartementen met 150 ondergrondse parkeerplaatsen. De gemeente kreeg te horen van D-Winkels dat er geen interesse meer is in het verplaatsen van de supermarkt. Brekelmans: ‘Door de wijziging van dit standpunt is dit plan niet langer haalbaar gebleken.’ De gemeente is nu bezig met Horsman Vastgoed om een nieuw plan op te stellen. De bedoeling is om minder woningen en appartementen te realiseren op het Raadhuisplein. In mei moet de gemeenteraad haar oordeel geven over deze nieuwe bouwplannen.