Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 februari 2013

Valentijnslunch voor senioren


VOORHOUT – De Zonnebloem, afdeling Voorhout bestaat dit jaar 50 jaar en de vrijwilligers vieren daarom feest door het organiseren van allerlei activiteiten. Het eerste evenement vond woensdag 6 februari plaats; een Valentijnslunch voor 23 senioren, die doorgaans niemand hebben om samen mee te eten.

Voor de senioren stond een driegangenmenu klaar. Als entree verse groentesoep met balletjes, de hoofdmaaltijd bestond uit stamppot met bal gehakt en verse jus en als nagerecht genoten de senioren van ijs met aardbeien, slagroom en advocaat. En koffie toe. Tijdens het eten in café Welgelegen (ter beschikking gesteld door Dick en Jol Kraakman) speelde een drievrouwsbandje accordeonmuziek met tijdloze klassiekers als ‘Daar bij die molen’. De gasten genoten met volle teugen.

Ali van der Nouland (90) zit naast Ans van Kesteren (84) en de eerste laat weten waarom ze het zo fijn vindt dat deze Valentijnslunch wordt gehouden. ‘Ik zit altijd alleen en nu eet ik eens een keer samen met anderen.’ Van Kesteren is het met haar eens: ‘Alleen eten vind ik het allerergste wat er is. Ik doe altijd de radio aan, zodat ik herrie om me heen heb. Ik wil niet alleen zijn in het gezelschap van de stilte.’

De door Bert Pilaszek gesponsorde maaltijd begint en de geanimeerde gesprekken worden af en toe onderbroken met het naar binnen happen van de heerlijkheden. Deze Valentijnslunch is voor iedere deelnemer een welkome afwisselende ervaring uit het dagelijks leven!