Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

20 februari 2013

Mystery guests in horeca en supermarkten

KAAG EN BRAASSEM – Minderjarige toezichthouders gaan in de cafés en supermarkten controleren of zij ook drank mogen kopen. En als deze jonge ‘mystery guests’ dat ook lukt, stelt de gemeente strafmaatregelen in.

Wethouder Floris Schoonderwoerd: ‘We hanteren het “Three strikes and you’re out” systeem. Als bijvoorbeeld een horeca-instelling iemand naar binnen laat die jonger is dan 16 jaar, dan krijgt dit bedrijf eerst een waarschuwing. Bij een tweede overtreding volgt een boete en als nogmaals de fout in gegaan wordt, dan wordt de tent voor een bepaalde tijd gesloten.’ Elders in het land zijn al proeven gedaan met dit systeem en de ervaringen zijn zeer positief; de supermarkten en horecazaken gingen veel beter letten op wie ze binnen lieten en aan wie ze drank verkopen.