Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

20 februari 2013

Strijd voor behoud monumenten

LISSE – De SGP/ChristenUnie en D66 maken zich zorgen om het behoud van de monumenten. En met name waar het gaat om nieuwbouw dat in de buurt van die monumenten gerealiseerd wordt. Tot nu toe hebben oude, waardevolle panden geen enkele bescherming als er bij hun in de buurt grote lelijke kolossen opgetrokken worden. En dat moet veranderen, zo vinden Marius Nieuwenhuis (SGP/ChristenUnie) en Cees Verburg (D66). Ze stelden dit punt aan de orde tijdens de vergadering van het raadspresidium op maandag 4 februari.

Verburg verwoordde het als volgt: ‘In hoeverre wordt de monumentencommissie erbij betrokken, als er nieuwbouw in de naaste omgeving van de monumenten plaatsvindt, en dan met name in het historisch centrum. Het college geeft aan, dat de monumentencommissie niet bij dit soort bouwvergunningen betrokken wordt. We willen in de vergadering van de commissie Ruimte en Infrastructuur van donderdag 19 februari praten over de betrokkenheid van de monumentencommissie bij bouwplannen in het historisch centrum.’ De overige leden van het presidium gingen met dit voorstel akkoord.