Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 februari 2013

Geld voor wandelpaden

KAAG EN BRAASSEM – Een idee van inwoners uit de Leidse Ommelanden wordt regiobreed opgepakt. Ook het college van burgemeester en wethouders is bereid om geld te investeren in de realisatie van meerdere wandelpaden, die Leiden moeten verbinden met Leiderdorp en Kaag en Braassem. Maar als de provincie Zuid-Holland hier geen Europese subsidiegelden voor beschikbaar stelt, is het direct einde verhaal, zo laat burgemeester Van der Velde desgevraagd weten.

De idee achter het project ‘Routeontwikkeling tussen stad en land’ is dat de Leidse singels zich uitwaaieren in de omgeving. Her en der verschijnen bruggetjes en paden en ook komen er zogeheten ‘landmarks’, zoals informatieborden. Van der Velde: ‘Als wandelaar kun je van TOP (Toeristisch Opstap Punt) naar TOP; bij de meeste TOP’s zijn ook een paar parkeerplekjes.’

Als de subsidie verstrekt wordt, dan is de route al duidelijk: Binnen de Leidse Ommelanden gaat de lus vanuit het Singelpark via Leiderdorp naar Leiden fungeren als pilot-project. Dat moet dan weer dienen als voorbeeld voor het creëren van meerdere “lussen” vanuit het Singelpark Leiden in oostelijke, zuidelijke en westelijke richting.’ Kaag en Braassem heeft voor een dergelijk project maximaal 50.000 euro ter beschikking, al is het niet zeker dat ook dit volledige bedrag gebruikt wordt.