Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 maart 2013

VVD met handen in het haar

LISSE – Het vertrek van Bas Brekelmans als wethouder is niet alleen voor het dorp een aderlating, maar ook voor de plaatselijke VVD. Hiervan is fractievoorzitter Marianne Entrop overtuigd. Ze heeft nog geen idee wie de nieuwe VVD-wethouder wordt.

Het afscheid is razendsnel gegaan: ‘We zijn in een soort stroomversnelling geraakt. We wisten dat Bas gesolliciteerd had, maar we hoorden het nieuws dinsdag 19 februari pas.’ Brekelmans is niet gevraagd om te stoppen met solliciteren. Entrop: ‘Het is niet dat we hem niet willen houden, maar hij zit nog volop in zijn carrière. Je kunt niet verwachten dat hij niets doet en dit is een mooie mogelijkheid voor hem. Maar zijn vertrek is een aderlating voor ons; daar hoeft niet omheen gedraaid te worden.’ Entrop zelf wordt in ieder geval geen wethouder: ‘Het is meer dan een fulltime functie en dat laat mijn gezondheid me niet toe. Ik vind mezelf ook niet de juiste persoon om deze portefeuille te bevrouwen; mijn aandachtsgebieden zijn niet ruimtelijke ordening en grondbeleid, maar jeugdzorg, onderwijs en de sociale agenda.’

‘Maar het is niet aan de orde dat de nieuwe VVD-wethouder weer een citymanager wordt’, zegt ze verwijzend naar het feit dat oud-citymanager Ad van Zelst wethouder voor Nieuw Lisse is geworden. De naam Jeanet van der Laan, op dit moment gemeenteraadslid voor Nieuw Lisse, valt. ‘Ik wil niet op de feiten vooruitlopen, maar gezien de situatie waarin Jeanet zich verkeert, met een derde kind op komst, acht ik die kans niet erg groot. Nog afgezien van haar bestuurlijke ervaring. We zullen zo breed mogelijk kijken naar een opvolger en onze eerste blik is gericht op de leden van de VVD Lisse.