Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 april 2013

Declaraties niet op gemeentelijke website

OEGSTGEEST – Een pleidooi van fractievoorzitter Eelke van den Ouweelen (Lokaal) om de declaraties op de website volledig openbaar te maken, vond geen gehoor bij burgemeester Els Timmers. Van den Ouweelen was geïnspireerd door het nieuws over het verkeerde declaratiegedrag van Jan Franssen, Commissaris van de Koningin in Zuid-Holland. Die gaf een privé-feestje voor Le Cercle Cigagone, een besloten club van ‘vooraanstaande Nederlanders’. Vervolgens declareerde Franssen de kosten voor dit feestje, overigens zonder dat dit gevolgen had voor zijn functie.

Van den Ouweelen haakte in op de actualiteit: ‘Zijn declaraties in deze gemeente ook openbaar? Ik pleit ervoor om ze op de gemeentelijke website te zetten.’ De burgemeester reageerde: ‘De declaraties van het college zijn te allen tijden in te zien. Maar ik ben er geen voorstander van om die declaraties actief op de website te zetten. Dan gaat het hele dorp zich ermee bemoeien en wordt gesproken over de vraag waarom iemand twee broodjes kroket heeft gegeten. Ik weet niet of dat nou zo handig is om te doen.’